Uus Subaru Outback sai 2021. aasta EuroNCAPi ohutuskatsetes parimad tulemused

  • Ohutusabisüsteemide katses sai Subaru EyeSight juhiabisüsteem kõigi aegade kõrgeima punktisumma (95% võimalikust maksimumist).
  •  Kõrgeim tulemus vähekaitstud liiklejate suhtes (84% võimalikust maksimumist).
  •  Parim tulemus laste ohutuses suurte pereautode klassis (89% võimalikust maksimumist).

Subaru eesmärk on valmistada maailma kõige turvalisemaid autosid. Euro NCAP poolt varasemalt oma segmendi kõige turvalisemateks sõidukiteks tunnistatud Subaru XV ja Foresteri järel kinnistas Subaru taas eesmärgi poole püüdlemist uue Outbacki näol. 

Uus Subaru Outback sai 2021. aasta Euroopa uute sõidukite hindamise programmi koondhinnangus maksimaalsed viis tärni ning seni kõrgeima punktisumma nii ohutusabisüsteemide kui ka vähekaitstud liiklejate osas. Samuti sai Outback suurte pereautode klassis parimad tulemused laste ohutuse eest.

Uue Outbacki põhivarustusse kuulub Subaru uusima põlvkonna juhiabisüsteem EyeSight, mis stereokaamerate abil aitab kokkupõrkeid vältida. Outbacki turvavarustuse komplekt on muljetavaldav juba baastasemelt alates. Sinna kuuluvad kohanduv kiirushoidik koos sõiduraja keskel püsimise funktsiooniga, autonoomne roolimissüsteem õnnetuse vältimiseks, liiklusmärkide tuvastussüsteem koos intelligentse kiiruspiirajaga, sõidurajalt kõrvalekaldumise hoiatussüsteem koos vibreeriva rooliga, sõidurajalt kõrvalekaldumise vältimise süsteem (tuvastab ka eraldusjooni, nagu muru ja teeserv), kokkupõrget ennetav pidurdussüsteem koos ristmikel kokkupõrke vältimise abiga, automaatne tagurdamispidur, tagant läheneva sõiduki tuvastamise süsteem, tagaistme kontrollimise meeldetuletus ja pimealasid vähendav Multi-View-kaamerasüsteem.

Lisaks kuulub uue Outbacki põhivarustusse ka Subaru näotuvastustehnoloogial põhinev juhijälgimise süsteem, mis hoiatab juhti kui see on väsinud või hajevil.

„Mõne aasta eest seadis Subaru sihiks valmistada maailma turvalisemaid autosid. Sellest ajast peale saavutatud kõrgeimad ohutushinnangud üle maailma näitavad, et eesmärgi saavutamisel ollakse õigel teel.” ütles Ringo Rahumeel Subaru Nordic AB-st.

EE_ncap_outback21.jpg