Maailma kõrgeim Subaru turuosa on Eestis

2023-10-04

Subaru tõstis oma müügimahu Eestis uuele rekordtasemele, kui 93 müüdud autoga saavutati margi läbi aegade parim septembri müügitulem. 2022. aasta sama perioodiga võrreldes on Subarute müük kasvanud 66%. 

Septembris püstitatud müügirekord andis Subarule Eestis 5,3%-se turuosa, tähistades omakorda kõrgeimat Subaru turuosa terves maailmas. 

Kui uute sõiduautode müük Eestis tervikuna näitab pigem langustrendi, siis jooksva aasta lõikes on uute Subarute müük läinud aasta sama perioodiga võrreldes kasvanud 52%.

Subaru rekordilise müügitulemi eestvedajaks on margi lipulaev Outback, mida on tänavu registreeritud 365 autot. Outbackile järgnevad hiljuti uuenduskuuri läbinud Subaru Forester ning kompaktne linnamaastur Subaru XV.

"Subaru kasvav populaarsus näitab, et sarnaselt paljudele teistele riikidele on Eesti autoomanikud meie sõidukitega äärmiselt rahul. Subaru on end Eesti kliimas tõestanud kiiduväärt valikuna, mille puhul hinnatakse nelikveo, maailmaklassi turvalisuse ja kõrge töökindluse kombinatsiooni," ütles Ringo Rahumeel, SUBARU Nordic AB Baltikumi piirkonna juht.