2024-01-10

Subaru populaarsus aegade kõrgeimal tasemel

Baltikumi uute sõiduautode müügis plaanitakse 2024. a. 6% kasvu. Prognoosi kohaselt müüakse Eestis, Lätis ja Leedus sel aastal 73 500 uut autot. 2023. aastal kasvas uute autode müük Baltikumis 9% (Eesti 12%, Lätis 10%, Leedus 8%). Autotootjatest tegi tohutu hüppe Subaru, mille müük kasvas Balti riikides lausa 60%.

«Eelmisel aastal elasime kõrgete intressimäärade ja teatud majandusliku ebakindluse meeleolus. See ei iseloomusta pelgalt automüüki vaid praegu juhinduvadki ostjad pigem "mõistuse häälest" eelistades tooteid, mis pakuvad usaldusväärsust, praktilisust ja käegakatsutavat väärtust," ütles Subaru Nordicu Baltikumi juht Ringo Rahumeel.

Subaru eelised – pidev nelikvedu, tunnustatud töökindlus, maailmaklassi turvalisus ning kõrge väärtus järelturul – on Rahumeel‘e sõnul kergesti mõõdetavad omadused, mis viisidki Subaru mullu erakordse müügikasvuni.

Leedus kasvas uute Subarute müük eelmisel aastal 59%, Lätis 61% ja Eestis koguni 69%. Ostjate ratsionaalset meeleolu näitab ka asjaolu, et Subaru müügimahud kasvasid ilma uusi mudeleid turule toomata.

Sel aastal plaanib Subaru oma turuosa Balti riikides veelgi kasvatada. Veebruari alguses esitletakse Eestis täiesti uut Subaru Crosstreki, mis asendab Subaru valikus XV-d. Subaru Outbacki väikevennaks tituleeritud Crosstrek pakub kompaktsete linnamaasturite segmendis oma suure venna eeliseid – uusimaid ohutustehnoloogiaid ja sõiduautolikku mugavust ning tänu põhivarustuses sisalduvale nelikveole toimib see komplekt laimtatult ka keerulistes teeoludes.

Subaru Crosstreki hinnad algavad 33 900 eurost.

„Kompaktses mõõdus nelikveolisi sõiduautosid turul praktiliselt ei ole. Ühena vähestest suudab seda tühimikku täita Subaru, mille puhul hinnataksegi just nelikveo, maailmaklassi turvalisuse ja kõrge töökindluse kombinatsiooni," lisas Ringo Rahumeel.

Subaru plaanib 2024. aastal Balti riikides müüa üle 1700 uue auto.