2024.06.10

Eesti autoostjad eelistavad Subarut

Eesti majandus on kahanenud juba kaks järjestikust aastat ning sellest tulenevalt on ka uute sõiduautode müük languses. Ometigi leidub autotootjaid, mis liiguvad üldise surutisega vastuvoolu.

Kui uute sõiduautode müük Eestis on tänavu esimese 5 kuu jooksul eelmise aastaga võrreldes 16% võrra miinuses, siis uute Subarute müük on jooksva aasta lõikes hoopis 14% kasvanud.

Mai kuus müüdi Eestis 101 Subarut, mis märgib maailma suurima nelikveoliste sõidukite tootja viimase viia aasta parimat kuupõhist müügitulemit. Mai kuu rekordmüük andis Subarule Eestis 5,3%-se turuosa, mis omakorda tähistab kõrgeimat Subaru turuosa terves maailmas. 

Subaru kasvu eestvedajaks on margi lipulaev Outback, mida on tänavu Eestis registreeritud juba 250 autot. Outbackile järgnevad Subaru Forester ning alles mõne kuu eest müügisaalidesse jõudnud Subaru uus kompaktne linnamaastur Crosstrek.

"Keerulistel aegadel püüavad inimesed langetada vaid kaalutletuid valikuid. Rõõm on tõdeda, et üha suurem osa autoostjatest jõuab Subarute juurde, mis sarnaselt uute autode sektoriga on kõrges hinnas ka järelturul. Subaru on end Eesti kliimas tõestanud kiiduväärt valikuna, mille puhul hinnatakse nelikveo, maailmaklassi turvalisuse ja kõrge töökindluse kombinatsiooni," ütles Ringo Rahumeel, SUBARU Nordic AB Baltikumi piirkonna juht.