17.02.2022

Subaru Outback on aasta kõige turvalisem auto

EE_ncap_2021.png

Subaru eesmärk on valmistada maailma kõige turvalisemaid autosid. Euro NCAP poolt varasemalt oma segmendi kõige turvalisemateks sõidukiteks tunnistatud Subaru XV ja Foresteri järel kinnistas Subaru selle eesmärgi poole püüdlemist nüüd ka uue Outbacki näol.

Traditsiooniliselt koostab Euro NCAP iga aasta järel kokkuvõtte eelneva 12 kuu jooksul tehtud turvatestidest. Ohutuskatsete koondhindega 88,8% edestas Subaru Outback mullu kõiki oma konkurente ning nimetati Euro NCAP poolt kõige turvalisemaks 2021. aastal testitud autoks kõikide autoklasside lõikes.

Eraldi toodi esile Subaru Outbackile antud aegade kõrgeimat punktisummat nii ohutusabisüsteemide kui ka vähekaitstud liiklejate osas. Lisaks tunnustati Outbacki suurte pereautode klassis parimate tulemuste eest laste ohutuse osas.

Mitmes kategoorias aitas Outbacki silmapaistvatele tulemustele oluliselt kaasa Subaru ainulaadne EyeSighti süsteem. See stereokaamerate abil kokkupõrkeid vältida aitav juhiabisüsteem nagu ka püsiv sümmeetriline nelikvedu kuuluvad täna kõikide Subaru mudelite põhivarustusse.

Hinnatud nelikveoliste autode tootja lähituleviku eesmärk on, et Subarus või Subaru tõttu ei saaks keegi surma ega raskelt vigastada. See eesmärk laieneb peale autos viibijate ka jalakäijatele, jalgratturitele ja teistele vähekaitstud liiklejatele.

„Subaru on seadnud sihiks valmistada maailma turvalisemaid autosid. Subaru mudelite järjekordsed kõrgeimad ohutushinnangud näitavad, et eesmärgi saavutamisel ollakse kindlalt õigel teel,“ ütles Ringo Rahumeel Subaru Nordicust.

 

Bild1.jpg